Unitouch Logo

Ontdek de integratie van kassa- en afrekensystemen met online personeelsplanning bij Unitouch

Ontdek de integratie van kassa- en afrekensystemen met online personeelsplanning bij Unitouch

Bij Unitouch begrijpen we hoe belangrijk efficiënte bedrijfsvoering is voor jouw succes. Daarom bieden we geavanceerde kassa- en afrekensystemen die naadloos integreren met jouw personeelsplanning. In deze blog beantwoorden we de meest gestelde vragen en leggen we uit hoe onze oplossingen jou kunnen helpen bij het planning maken online.

Wat zijn kassa- en afrekensystemen?

Kassa- en afrekensystemen zijn essentiële software- en hardwareoplossingen die bedrijven ondersteunen bij het verwerken van verkooptransacties, het beheren van voorraden en het bijhouden van klantgegevens. Onze kassa systemen zijn ontworpen om jouw dagelijkse bedrijfsvoering te stroomlijnen, ongeacht de sector waarin je actief bent.

Hoe integreren kassa- en afrekensystemen met personeelsplanning?

Veel moderne systemen, zoals die van Unitouch, bieden integraties of ingebouwde functies voor personeelsplanning online. Dit betekent dat je eenvoudig werkuren kunt bijhouden, shifts kunt plannen, en de loonadministratie kunt beheren, allemaal vanuit één centrale interface. Deze integratie helpt bij het verminderen van administratieve lasten en het verhogen van de nauwkeurigheid.

Welke functies zijn essentieel in een kassa- en afrekensysteem voor personeelsplanning?

We hebben bij Unitouch geïdentificeerd welke functies cruciaal zijn voor een effectief systeem:

• Urenregistratie: Houd nauwkeurig bij hoeveel uur jouw medewerkers werken.
• Shiftbeheer: Plan en beheer shifts eenvoudig om ervoor te zorgen dat jouw bedrijf altijd goed bemand is.
• Automatische planningssuggesties: Gebruik geavanceerde algoritmes om de meest efficiënte personeelsplanning te creëren.
• Integratie met loonadministratiesystemen: Zorg voor een naadloze overgang van gewerkte uren naar loonstroken.

Hoe kan een kassa- en afrekensysteem helpen een online planning maken?

Onze systemen bieden toegang tot planningsgegevens via een online platform, waardoor het online planning maken kinderspel wordt. Medewerkers kunnen hun shifts bekijken, aanvragen indienen en wijzigingen doorvoeren, allemaal via een gebruiksvriendelijke interface. Dit verhoogt de tevredenheid en betrokkenheid van jouw personeel.

Hoe gebruiksvriendelijk zijn kassa- en afrekensystemen?

Gebruiksvriendelijkheid staat bij Unitouch centraal. Onze systemen zijn ontworpen met intuïtieve interfaces die eenvoudig te navigeren zijn, zelfs voor gebruikers zonder technische achtergrond. Bovendien bieden we ondersteuning voor mobiele apparaten, zodat jouw medewerkers altijd en overal toegang hebben tot hun planning.

Welke ondersteuning is beschikbaar voor kassa- en afrekensystemen?

Een goede ondersteuning is cruciaal. Daarom bieden we uitgebreide ondersteuning van 24/7 klantenservice. Of je nu vragen hebt over het online planner maken of hulp nodig hebt met onze kassa website, ons team staat altijd voor je klaar.

Specifieke voordelen voor de horeca en andere sectoren

Onze afrekensystemen horeca zijn speciaal ontworpen om te voldoen aan de unieke eisen van de horecasector. Met functies zoals tafelbeheer, split payments, en voorraadbeheer, zorgen wij ervoor dat jouw horecabedrijf soepel en efficiënt opereert. Maar onze systemen zijn niet enkel geschikt voor de horeca. Ze zijn ook ideaal voor andere sectoren zoals retail, gezondheidszorg, en dienstverlening, waar efficiënte planning en afrekensystemen cruciaal zijn.

Functionaliteiten van onze oplossingen

Bij Unitouch bieden we een breed scala aan functionaliteiten die jouw personeelsplanning en bedrijfsvoering verbeteren:

ׁ• Planning maken: Eenvoudig shifts plannen en beheren.
• Verlofregistratie: Verlofaanvragen efficiënt verwerken.
• Beschikbaarheid: Altijd inzicht in de beschikbaarheid van jouw personeel.
• Kloksysteem: Nauwkeurige tijdregistratie voor gewerkte uren.
• Rapportage: Gedetailleerde rapporten voor betere besluitvorming.
• Kostenbesparing: Efficiënte planning leidt tot lagere operationele kosten.
• Verzuimregistratie: Eenvoudig verzuim bijhouden en analyseren.
• Dienstwissel: Flexibele dienstwisselingen tussen medewerkers.
• Declaratie: Gemakkelijke verwerking van declaraties.
• Berichtenservice: Interne communicatie stroomlijnen.
• Personeel beheren: Overzichtelijk beheer van al jouw medewerkers.

Bij Unitouch bieden we niet alleen geavanceerde kassa systemen, maar ook uitgebreide oplossingen voor personeelsplanning online. Of je nu een klein bedrijf bent of een groot horecabedrijf, onze systemen helpen jou om je bedrijfsprocessen te optimaliseren en je personeel effectief te beheren. Bovendien zijn onze systemen geschikt voor een breed scala aan sectoren, waardoor je altijd de juiste oplossing vindt voor jouw specifieke behoeften. Bezoek onze kassa website voor meer informatie en ontdek hoe wij jou kunnen helpen bij het online planner maken.

Neem vandaag nog contact met ons op en ervaar de voordelen van onze geïntegreerde oplossingen!


Kom in contact!

Ontdek meer blogs

Direct aan de slag met Unitouch

We begrijpen dat je klant wilt worden. We bieden alle mogelijke ondersteuning op het gebied van systeem en software om je een optimale ervaring te bieden. Als klant van Unitouch.eu geniet je namelijk van alle voordelen voordelen die wij al voor je hebben verzameld.


Vul alles over jezelf en je onderneming in en de dichtstbijzijnde Unitouch dealer neemt contact met je op.

Ontvang direct gratis de Unitouch
informatiefolder.

We houden je op de hoogte met tips & tricks, nieuwe systemen en leuke acties. Bovendien ontvang je gratis de Unitouch informatiefolder direct als download.